Ons dorp

Gezocht! dirigent, accordeonist en nieuwe leden voor Volkszang Buinerveen

Iedere eerste donderdag van de maand zingt Volkszang Buinerveen in ons Dorpshuis De Viersprong. Hoewel…op dit moment is Volkszang Buinerveen een beetje ingedut na 2 jaar verplichte rust voor iedereen.

Onze groep telt nog 14 leden, dames en heren, en we staan te popelen om weer te beginnen. Samen met plezier ontspannen zingen is ons motto. Op deze manier houden we onze zangcultuur levend. De liedjes van vroeger zijn nog steeds mooi en voor je het weet ben je ze kwijt wanneer ze niet meer gezongen worden. De gemiddelde leeftijd van de leden ligt misschien wat hoger dan bij een jongerenkoor, energie en enthousiasme zijn zeker aanwezig. Een paar keer per jaar koppelen we aan onze zangavond een leuke activiteit zoals een gezellige BBQ of een Sinterklaasavond.

Helaas heeft onze accordeonist de trekzak aan de wilgen gehangen, dat wil zeggen, ze geniet van een welverdiend Volkszangpensioen na verhuizing uit ons dorp. Ook is de positie dirigent vacant. We zijn op dit moment druk in overleg om hiervoor een oplossing te vinden. Draag je Volkszang ook een warm hart toe en lijkt het je leuk deze gezellige groep te begeleiden, dan zoeken wij jou! Ook wanneer je graag een deuntje uit de oude doos meezingt, ben je van harte welkom!

Donderdag 2 juni komen we voor het eerst weer bij elkaar. Natuurlijk om samen wat te zingen, maar ook om met elkaar te bespreken hoe we samen verder kunnen. Ons doel? Na de zomervakantie van 2022 met een enthousiaste groep dorps- en streekgenoten 1 keer per maand uit volle borst samen zingen. Wil je na de zomer meezingen of musiceren? Neem dan contact op met:

Contactgegevens:
Nederlandse Vereniging voor de Volkszang, afd. Buinerveen
Margret Hoving, 06-57782063
mail:  famwhoving@hotmail.com