Ons dorp

Nieuws van de historische vereniging Nieuw Buinen en Buinerveen

Nog enkele leden en dan hebben we een mijlpaal bereikt van inmiddels 300 leden! Een aantal dat we niet hadden verwacht. Dit is mede dankzij ons mooie tijdschrift waar we als vereniging erg trots op zijn. Door verschillende leden is inmiddels ook een bijdrage geleverd in een artikel en verschillende dorpsgenoten hebben hun verhaal verteld. Er komen er nog steeds mooie verhalen binnen die we kunnen opnemen in ons tijdschrift, dus mocht u nog iets willen vertellen over iets bijzonders uit Nieuw-Buinen en Buinerveen dan willen wij dit graag ontvangen.

Ons nieuwe onderkomen in het M.F.A. gebouw De Noorderbreedte is bijna zover dat we kunnen inrichten en ons museum aan het publiek kunnen gaan tonen. Volgens planning is het geheel klaar begin oktober 2022. Volg de komende tijd onze website, facebook en de media voor het laatste nieuws. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Leader.

De “Buuner”, het derde deel van 2022 van de Historische Vereniging Nieuw-Buinen, Buinerveen is weer in de maak. Ook in deze uitgave nemen wij u weer mee naar de historie van onze dorpen  met verhalen uit vervlogen tijden.
Ons tijdschrift de Buuner verschijnt drie keer per jaar en er komen verhalen en artikelen in uit en over Nieuw-Buinen en Buinerveen. Laat u verrassen en word lid van onze vereniging voor 17 euro per jaar. U ontvangt dan ook ons tijdschrift op de deurmat. Voor leden die buiten de regio wonen vragen wij een extra bijdrage van 7,50 euro voor een tegemoetkoming in de verzendkosten.

Ook dank aan een ieder die op de een of andere wijze zich heeft ingezet voor de vereniging als ook voor het museum. Zonder u kunnen we dit niet. Zo kunnen we onze geschiedenis bewaren en in stand houden voor de toekomst. Ook kunt u ons volgen op de facebook pagina’s en op onze website waar meer over onze vereniging te vinden is.

Voor meer informatie over onze vereniging en het Glasmuseum kunt u contact opnemen met Jacco Pranger; secretaris van de vereniging. Tel. 06-21831002 of pranger@nieuwbuinen.com