Ons dorp

Nieuws

 • Cursus Basic Life Support

  Op 5 juni a.s. wordt het dorpshuis de Viersprong een cursus Basic Life Support, incl. gebruik van de AED defibrillator georganiseerd. Deze opleiding richt zich op de reanimatie van volwassenen. Wil je deelnemen, meld je aan via www.hartveiligbo.nl  


 • Toneelgroep De Schoakel speelt de klucht ‘Boerenbont en rode lampjes’ van Carl Slotboom

  Op 10 en 17 juni 2023 speelt Toneelgroep De Schoakel de klucht ‘Boerenbont en rode lampjes’ van Carl Slotboom. De uitvoering begint om 20.00 uur in Dorpshuis De Viersprong te Buinerveen, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Een entreekaart kost € 7,50 en is vanaf nu in de voorverkoop op openingstijden verkrijgbaar aan de bar van Dorpshuis De Viersprong te Buinerveen of op de avonden van de uitvoering in de zaal.  Zolang de voorraad strekt.


 • Gezocht! Vrijwilligers voor de spelweek

  Woensdag 30 augustus t/m zaterdag 2 september wordt weer de spelweek in Buinerveen georganiseerd. Het bestuur is druk bezig om er weer een mooie week voor de kinderen uit Buinerveen van te maken. Echter, dit kunnen zij niet zonder vrijwilligers. Heb je 1 of meerdere dagen (of een dagdeel) tijd over en wil je meehelpen, meld je dan aan bij het bestuur. Voor meer informatie zie programma. Aanmelden kan via de mail. Graag hierbij vermelden wanneer je wilt helpen en bij welk onderdeel.


 • Speeltuin Zuidonder zoekt vrijwilligers

  Eindelijk is het zover. Buinerveen krijgt een speeltuin! De speeltoestellen zijn besteld en deze zomer zal de speeltuin ingericht worden op het Zuidonder te Buinerveen. Het thema van de speeltuin is boerenerf en de speeltoestellen hebben een natuurlijke uitstraling. Echter, met het plaatsen zijn we er niet. Om de speeltuin netjes te houden hebben we vrijwilligers nodig! Vele handen maken licht werk en als de kinderen lekker buiten kunnen spelen…. hebben wij onze handen vrij! Wil je ons helpen deze mooie voorziening in stand te houden meld je dan aan via: stichtingbsb@hotmail.com. Verzoek aan diegenen die zich in het verleden al eens hadden aangemeld dat nog een keer te doen, omdat dit al enige tijd geleden was.


 • Volkszang wordt Eigen Wies

  De opzet en naam van dit eigenwijze koor (voorheen volkszang) in Buinerveen is veranderd. Lees verder….  


 • Nieuws van de Jeugdsoos

  Vrijdag 21 april is er weer een soos avond, met deze keer de grote Buinerveen quiz. Het begint om half 8 en duurt tot half 10, zoals gewoonlijk is het bij de soos en is er mogelijkheid tot het kopen van een hapje en een drankje. Het is voor groep 7/8 en klas 1/2. Ook voor diegenen die niet uit Buinerveen komen is er de mogelijkheid om te winnen, met een beetje achtergrond kennis en gokvermogen moet je een heel eind kunnen komen 😉. Verder hebben we ook een nieuw jeugdbestuurslid mogen verwelkomen, namelijk Jasper Lubbers. Hij is 16 jaar en komt uit Nieuw-Buinen. Wij als bestuur kennen hem al wat langer en kijken er daarom met hem ook erg naar uit om met zijn allen nog heel veel leuke activiteiten voor jullie te organiseren! Ook hebben we natuurlijk weer activiteiten gehad de afgelopen tijd, afgelopen 17 maart hebben we bijvoorbeeld een chillavond gehad waarop jullie konden zingen, dansen, tafelvoetballen en bijkletsen. We hopen dat iedereen ervan genoten heeft! We hopen jullie allemaal de 21e te zien bij de soos! Tot dan! Groetjes Sofie, Robin, Jasper en Carleen


 • 200 jaar Nieuw Buinen zoekt vrijwilligers

  De viering van het 200-jarig bestaan van Nieuw-Buinen komt steeds dichterbij. Het programma is helemaal rond. We gaan er met zijn allen bruisende dagen van maken. Daarvoor hebben we veel hulp nodig. Op woensdag 29 maart is er een grote vrijwilligersbijeenkomst. We hebben dan inzichtelijk bij welke activiteiten we hulp vragen. Je kunt dan intekenen op een activiteit die jou het meest aanspreekt. Voor meer informatie zie agenda 


 • Paasvuur Buinerveen

  Ook dit jaar is er weer een paasvuur in Buinerveen. Zondag 9 april vanaf 19:45 uur aan de Tweederdeweg Zuid. Heb je nog snoeihout (tot 20 cm doorsnee, zonder wortels) liggen? Inbreng is mogelijk op Goede Vrijdag en Paaszaterdag (7 en 8 april) tussen 09.00-16.00 uur tegen een vrijwillige bijdrage.


 • Jaarverslag Stichting Dorpshuis Buinerveen

  Woensdag 22 februari jl heeft de jaarvergadering plaatsgevonden van Stichting Plaatselijk Belang Buinerveen/Nieuw Buinen west en Stichting Dorpshuis de Viersprong. Tijdens deze vergadering is o.a. het jaarverslag van Stichting Dorpshuis besproken. Geïnteresseerden kunnen dit jaarverslag nu nalezen.