Ons dorp

Nieuws

 • Enquête Trim/Survivalbaan in Buinerveen/Nieuw-Buinen West

  Vanuit de actie Optrommelen die in het najaar 2022 is gehouden in ons dorp, kwam de wens naar voren om een trim/survivalbaan aan te leggen in het bos ’t Meras. Waarom? Een aantal inwoners hebben een werkgroep gevormd en willen graag weten welke behoefte er nu precies is en voor welke doelgroep (volwassenen en/of kinderen). Tevens willen we graag weten of er inwoners zijn die mee willen denken of mee willen werken om dit idee tot uitvoering te brengen. Om een trim/survivalbaan te realiseren zien we heel graag deze korte vragenlijst ingevuld. De enquête is nodig voor het maken van een realisatieplan en het aanvragen van subsidies. Voor wie? De vragenlijst is voor alle huidige inwoners van Buinerveen/Nieuw-Buinen west, jong en oud. Invullen en daarna? In de week van maandag 8 tot en met zaterdag 13 april worden de enquêtes bij u gebracht. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten. De vragenlijst trapt af met vragen over de behoefte voor trimmen/survivallen en tot slot over meewerken aan de uitvoering. Het liefst zien we de enquête digitaal ingevuld via de QR-code op dit blad of www.buinerveen.info. Ook huisgenoten kunnen hier zelf de enquête digitaal invullen. In de week van maandag 22 tot en met vrijdag 26 april komen we informeren naar de enquête. Op papier ingevuld en niet thuis? Dan mag u de enquête ook inleveren bij Dennis Middeljans (Hoofdstraat 3) of Ina Habing (Zuiderstraat 14A), of u hangt deze in een tas aan de deur. Via de dorpskrant, de website www.buinerveen.info  en Facebook-pagina van Plaatselijk Belang Buinerveen/Nieuw-Buinen west wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Mochten er vragen zijn dan kunt u contact opnemen met Dennis Middeljans. Te bereiken via  dennis@middeljans.nu Met vriendelijke groet, Werkgroep Trim/Survivalbaan in Buinerveen/Nieuw-Buinen West Plaatselijk Belang Buinerveen/Nieuw-Buinen West Digitaal invullen?    


 • Paasvuur Buinerveen en inbreng snoeiafval

  Ook dit jaar wordt, op 1e Paasdag, het traditionele Paasvuur weer aangestoken om ongeveer 20.00 uur. Wil je meehelpen aansteken? Zorg dan dat je rond 19:30 aanwezig bent, wij zorgen voor fakkels (op=op). En heeft u nog snoeiafval liggen? Om het paasvuur op te bouwen, nemen wij dat graag van u over. Op goede vrijdag 29 en zaterdag 30 maart kunt u dit brengen tegen een vrije gift, tussen 9.00 en 16.00 uur aan de Tweederde weg Zuid.


 • Gecombineerde jaarvergadering Stichting Dorpshuis de Viersprong en Plaatselijk Belang

  Op woensdag 06 maart 2024 vindt de jaarvergadering plaats in Dorpshuis de Viersprong. Aanvang 19.30 uur. Voor meer informatie over de agenda en een link naar de notulen van afgelopen jaar zie de agenda


 • Aanvraag dorpsbudget

  De gemeente Borger-Odoorn heeft dorpsbudgetten ingevoerd sinds 2020 en deze zijn toegekend aan de dorpsbelangen verenigingen en stichtingen in 18 dorpen. Doel van de gemeente is om leefbaarheid in de dorpen te verbeteren en initiatieven met betrekking tot leefbaarheid te stimuleren. Voor Buinerveen/Nieuw-Buinen west gaat het om een bedrag van ongeveer € 4700 per jaar. Jaarlijks moeten de dorpsbelangenorganisaties verantwoording afleggen voor het ontvangen bedrag en hoe de besteding is verlopen. Wanneer er een goed groot project is, dat over meerdere jaren wordt uitgevoerd, mag het budget ook worden “gespaard” om dat project mogelijk te maken. De dorpsbudgetten zijn niet om eventuele schulden te betalen of om de exploitatie van verenigingen aan te vullen. Alle inwonersinitiatieven moeten voldoen aan de gemeentelijke voorwaarden. Dorpsgenoten of verenigingen of stichtingen kunnen projecten of voorstellen voor dit jaar 2024 indienen. De projecten moeten de leefbaarheid van het dorp ten goede komen. Bij het project moet ook een begroting worden ingediend waarin staat, hoe het geld zal worden besteed. Wie het project leiden en wie het uitvoeren. Het aanvraagformulier is te vinden in de link onder deze pagina of op de pagina van plaatselijk belang. Vallen de aanvragen binnen het budget, dan kan het bestuur van Plaatselijk Belang daarover een beslissing nemen. Het bestuur zal bij het toekennen van het dorpsbudget toetsen aan de volgende kaders: 1. Voldoet het initiatief aan de gemeentelijke voorwaarden? 2. Is er draagvlak voor het initiatief? 3. Is er gezocht naar andere fondsen? 4. Moet er in de meerjarenbegroting geld worden gereserveerd voor onderhoud? Wordt er meer geld gevraagd dan beschikbaar is, dan zullen er keuzes moeten worden gemaakt. Elk initiatief moet worden gedragen door een groep inwoners. Het bestuur van Plaatselijk Belang zal deze groep vragen om het resultaat van het project te beschrijven voor de verantwoording van het toegekende budget, die het bestuur achteraf moet afleggen aan de gemeente. Aanvraagformulier voor bijdrage uit het dorpsbudget van Plaatselijk Belang Dorpsbudgetten doel en voorwaarden gemeente (1)


 • Danslessen in Buinerveen

  Inmiddels zijn er drie groepen en als de aanmeldingen zo doorgaan komt er wellicht een vierde groep bij! Lijkt het je leuk om te komen dansen, meld je dan aan: De lestijden en dagen zijn: Dinsdag: Groep 9 t/m 14 jaar:  18:45 tot 19:45 uur. Dinsdag: 15 jaar en ouder (volwassengroep): 20:00 tot 21:00 uur. Woensdag: Groep 4 t/m 8 jaar: 18:00 uur tot 18:45 uur Locatie: gymzaal School 75 Groetjes Karin en José. Team Jeugdwerk Buinerveen!


 • Hartveilig: BLS/AED trainingen

  Het cursusrooster 2024 van Hartveilig Borger-Odoorn is bekend. U kunt zich als inwoner van de gemeente Borger-Odoorn opgeven voor de (gratis*) BLS/AED trainingen (basis/herhaling gemengd) via info@hartveiligbo.nl onder vermelding van uw naam, persoonlijk email adres en geboortedatum. Nieuw dit jaar zijn de 6 minuten trainingen. Tijdens een zes minuten training simuleren we een HartslagNu oproep en ga je in 2-tallen naar een 2 tal verschillende reanimatie scenario’s. Lees meer op www.hartveiligbo.nl en geef u vroegtijdig op, want vol=vol. Ons doel is dat u burgerhulpverlener wordt wanneer u de cursus hebt gevolgd, zodat onze gemeente nog hartveiliger wordt. Data/Plaats/Accommodatie/Tijd 20-03 / Drouwenermond / Gulle Boergondiër / 19.00-22.00u / BLS 27-03 / Valthermond / Brughuus / 19.00-22.00u / BLS 15-04 / Borger / Het Hunzehuys / 19.00 – 22.00u /BLS 22-04 / Nieuw Buinen / MFA Noorderbreedte / 19.00-22.00u / BLS 11-05 / Odoorn / de Paasbergen / 09.00-12.00u / 6-min training 25-05 / Valthermond / Brughuus / 09.00-12.00u / 6-min training 13-06 / Odoorn / de Paasbergen / 19.00-22.00u / BLS 20-06 / 2e Exloërmond / Dorpshuis / 19.00-22.00u / BLS 13-07 / Nieuw Buinen / MFA Noorderbreedte / 09.00-12.00u / 6-min training Zomerstop 06-09 / Valthermond / Brughuus / 19.00-22.00u / BLS 28-09 / Drouwenermond / Gulle Boergondiër / 09.00-12.00u / 6-min training 09-10 / Nieuw Buinen / MFA Noorderbreedte / 19.00-22.00u / BLS 23-10 / Odoorn / de Paasbergen / 19.00-22.00u / BLS Ongeacht waar u woont binnen onze gemeente kunt u zich opgeven voor alle cursusplaatsen. De afstanden zijn immers klein. Mocht u zelf een groep van minimaal 6 personen bij elkaar kunnen krijgen voor een cursus en wonen alle deelnemers binnen de gemeente Borger-Odoorn, dan kunt u in overleg met ons gezamenlijk een datum plannen voor een cursus. * U krijgt een factuur welke u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar (indien mogelijk). Wanneer u de bijdrage krijgt teruggestort, dit bedrag graag ter beschikking stellen aan stichting Hartveilig Borger-Odoorn, zodat wij gratis cursussen kunnen blijven aanbieden. Krijgt u de bijdrage niet teruggestort, is en blijft de cursus voor u als inwoner gratis. Kijk voor meer info op onze website www.hartveiligbo.nl


 • Ommetje Buinerveen

  Zondagmiddag 14 januari wordt opnieuw een Ommetje gelopen in en rond ons dorp om vervolgens bij Dorpshuis De Viersprong gezellig te kunnen kletsen met een ieder en genieten van lekkere snert. De start is om 14.00 uur bij het dorpshuis en graag aanmelden via ommetjebuinerveen@gmail.com of 06-55582238 in verband met catering onderweg. Tijdens het Ommetje zal het bankje aan het Jaagpad onthuld worden; daarop zit een bordje met een tekst aangedragen door Plaatselijk Belang. Het bankje is door gemeente Borger-Odoorn geschonken ter ere van het 25 jaar bestaan van de gemeente. Burgemeester Jan Seton en gebiedswethouder Ankie van Tongeren lopen ook mee. Muzikale omlijsting na afloop van het Ommetje wordt deels verzorgd door De Meraskikkers. Het nieuwe kinderkoor Meras(b)engeltjes treedt hoogstwaarschijnlijk nogmaals voor u op in dorpshuis De Viersprong.