Ons dorp

Op weg naar een 5 Sterrendorp met het Optrommelen!

De Optrommel komt eraan!
Plaatselijk Belang Buinerveen/ Nieuw Buinen-west en het bestuur van dorpshuis de Viersprong willen graag samen met de inwoners onderzoeken waar de behoeftes liggen in het dorp. Welke voorzieningen worden gemist? Wat kan er nog meer in het dorp en het dorpshuis ? Hoe kunnen we nog meer “zorgen voor elkaar”?

5 Sterren:
Om de vragen samen op te pakken en door het dorp te laten onderzoeken gaan we aan de slag met de 5 Sterren die het woon,- en leefplezier in het dorp bepalen. De 5 sterren zijn:

  • dorpsidentiteit en cultuur,
  • verenigingsleven en ontmoeting,
  • zelforganisatiekracht,
  • omzien naar elkaar,
  • leren van elkaar.

Het uitgangspunt is om samen te onderzoeken welke kwaliteiten er zijn in het dorp, hoe we daar gebruik van kunnen maken, maar ook om te kijken welke valkuilen we durven erkennen.

Optrommelen:
Een van de onderdelen van de aanpak is het samen in de spiegel kijken: wat gaat goed in het dorp en wat kan beter. Dit gaan we doen door huis aan huis met een Optrommelactie aan de slag te gaan:  met koektrommels/optrommels en daarin een eigen dorpsgerichte vragenlijst die van deur tot deur doorgegeven wordt, en aan het eind van de straat weer opgehaald. Succes verzekerd en nog leuk ook.

De trommels zijn opgehaald door een aantal vrijwilligers. Van donderdag 29 september tot en met vrijdag 14 oktober gaan 30 Optrommels/Koektrommels door ons dorp. Van buur naar buur wordt deze doorgegeven. Bedenk alvast ideeën om in te vullen op de vragenlijst.

De uitkomsten en de uitdagingen van dit hele traject worden feestelijk gepresenteerd in het dorp.