Ons dorp

Officiële opening wandelnetwerk Borger-Odoorn

Vrijdag 8 oktober jl. is het wandelnetwerk Borger-Odoorn officieel geopend. De aanwezigen werden welkom geheten door het Recreatieschap Drenthe bij groepsaccommodatie 25 graden Noord in Drouwnerveen met koffie en cake. Na een welkomstwoord en uitleg door een medewerker volgde een korte wandeling naar het dichtstbijzijnde wandelknooppunt alwaar de officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Nynke Houwing, voorzitter van Recreatieschap Drenthe Robert Kleine en gedeputeerde Henk Brink middels het opschroeven van knooppuntschildjes op een wandelpaaltje in Drouwenerveen Het afstandswandelen heeft de afgelopen jaren – vooral ook tijdens de coronatijd – een enorme vlucht genomen. Men is dan ook enorm blij en trots dat dit netwerk tot stand is gekomen. Met een kleine omweg is de groep weer terug gewandeld voor een afsluitende borrel

De panelen, zoals deze ook voor het fietsknooppuntennet bestaan, worden in een later stadium geplaatst als ook de verbindingen met de omliggende gemeentes bekend zijn. We willen natuurlijk graag dat het wandelnetwerk er netjes bij blijft liggen. Daarom is er bijvoorbeeld een webpagina, waar je kunt melden als er iets mist of als er iets niet duidelijk staat aangegeven.

Daarnaast zijn we op zoek naar actieve vrijwilligers die 2x per jaar (in het voor- en najaar) een gedeelte van het wandelnetwerk willen poetsen en controleren. (Reken op minimaal 40 km, wat natuurlijk niet in 1x gecontroleerd hoeft te worden.)

Sommige vrijwilligers vinden het leuk om het probleem direct op te lossen, andere alleen de bordjes poetsen en andere problemen melden. Beide is mogelijk!

Mocht je hiervoor belangstelling hebben, meld je dan aan bij Esther van der Linden.