Ons dorp

Meraskikkers / Viersprong ensemble

Meraskikkers

Wij zijn een groep enthousiaste muziekvrienden met een hafabra achtergrond die sinds 2013 regelmatig samen muziek maken. Oorspronkelijk zijn we gestart als Viersprongensemble met de organisatie van het eerste dorpskerstfeest in Buinerveen. Eigenlijk ontstaan uit het idee om de sfeer van de zondagschoolkerstfeesten in Silo van vroeger terug te brengen in ons dorp. Dat idee kreeg steeds vastere vorm en we ontdekten dat er meer muzikanten in ons dorp woonden dan we vooraf in de gaten hadden. En dat werd leuk! Met veel plezier zijn we samen gaan oefenen in het dorpshuis. De samenwerking met andere verenigingen en dorpsgenoten leidde tot een prachtig kerstfeest en dat smaakte naar meer. De basis voor de Meraskikkers was gelegd.

We zijn blijven oefenen, hebben ons repertoire behoorlijk uitgebreid en iedereen kent ons nu als de Meraskikkers. We zijn altijd een muzikale vriendengroep gebleven, nooit een vereniging geworden en dat bevalt ons best! Toen jeugdwerk stopte in ons dorp, hebben we de organisatie van het kindercarnaval overgenomen, met kerst organiseren we nog steeds iets leuks en voor een muzikale bijdrage bij jubilea en andere festiviteiten mag je ons altijd vragen. Wanneer we een leuke bezetting op die dag kunnen organiseren dan zijn we graag van de partij. Gratis, maar een gift voor nieuwe bladmuziek is altijd welkom!

Lijkt het je leuk om samen met ons muziek te maken? Neem dan contact met ons op. We oefenen ongeveer 2 keer per maand, meestal op donderdagavond in het dorpshuis. Contributie betaal je bij ons niet, wel doen we iedere maand € 5,- p.p. in de pot om bijvoorbeeld poloshirts, nieuwe bladmuziek of een leuke activiteit te regelen. Muzikaal plezier is onze basis.

Contactgegevens:
viersprongmusic@gmail.com