Ons dorp

Toneelvereniging De Schoakel

Toneelvereniging De Schoakel is een kleine amateurvereniging, opgericht vanuit de voetbalvereniging VV Buinerveen.

De enthousiaste toneelspelers komen uit Buinerveen/Nieuw-Buinen en omgeving en repeteren op maandagavond in café De Viersprong te Buinerveen. De groep is een gemêleerd gezelschap van verschillende leeftijden en telt nu 11 leden, waarvan 1 regisseur/souffleur en een toneelmeester.

De vereniging is ontzettend blij met de komst van jonge toneelspelers, zodat ook de toekomst van de vereniging gewaarborgd blijft en het dorp kan blijven genieten van de voordrachten van de vereniging. Elk jaar vinden er twee gezellige uitvoeringen plaats voor de plaatselijke bevolking. De groep speelt voornamelijk kluchten en blijspelen. De leden vinden het fijn dat zij hun moerstaal kunnen spreken, van Twents, Gronings, Drents of Nederlands, wat een stuk ontzettend gevarieerd maakt.

Door middel van kaartverkoop, aangekondigd via facebook, in de plaatselijke dorpskrant en in de huis-aan-huisbladen, en de opbrengsten van verlotingen, genereert de vereniging haar inkomsten.

Indien je interesse hebt als toneelspeler, regisseur of andere hand-en-spandiensten wilt verrichten voor bijv. het maken van decorstukken, neem dan contact op met een van de bestuursleden:

  1. Bruil, voorzitter
  2. Heidekamp, penningmeester – waf.heidekamp@ziggo.nl
  3. Ottens, secretaris