Ons dorp

Eigen Wies

We zijn een paar maanden verder na het wijzigen van opzet en naam van dit eigenwijze koor (voorheen volkszang) in Buinerveen. Maanden waarin we op zoek zijn gegaan naar een werkwijze en opzet die bij ons past en waarin de leden dát vinden wat de moeite waard is om voor naar het Dorpshuis te komen. Dat was, en is nog steeds een beetje, een boeiend proces. Langzamerhand krijgt Eigen Wies toch een eigen karakter.

We repeteren 2 keer per maand op de eerste donderdag en derde maandag van de maand onder enthousiaste leiding van Gonda Bos. Je kunt kiezen voor een lidmaatschap voor 1 keer per maand (€ 35,- per jaar) of 2 keer per maand (€ 60,- per jaar). Om 19.30 uur beginnen we met een lekker kopje koffie of thee, om 20.00 uur gaan we zingen, tussendoor nog even pauze en rond 22.00 uur stoppen we er weer mee. Natuurlijk is het nog best een tijdje gezellig in het Dorpshuis, dus niemand hoeft dan al naar huis😉

We zijn geen officiële vereniging. Je kunt ons zien als een gezellige groep dorpsgenoten van alle leeftijden die houden van lekker samen zingen. Om toch wat praktische zaken te regelen, nemen Janny Ansems, Gerrit Ottens en Margret Hoving het voortouw. Daar zijn we super blij mee.
Gonda heeft een heel repertoire, uitgezocht door een groepje zangers, ingespeeld dat we op de repetitieavonden als muzikale begeleiding gebruiken. De teksten lezen we als experiment, met behulp van de beamer in het Dorpshuis, van het scherm. De komende tijd gaan we ervaren hoe dat bevalt en of we dat zo houden. Stijve nekken de volgende dag willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen!

Wil je een keer meezingen? Kom dan gewoon langs op een van de genoemde avonden. Hoe meer stemmen, hoe meer vreugd

Aanmelden:
Margret Hoving, 06-57782063
mail:  famwhoving@hotmail.com