Ons dorp

Vrouwencafé in dorpshuis de Viersprong

Gewoon een avondje gezellig  “stamtafelen”  en kletsen met andere dames uit het dorp.

Dat is eigenlijk precies wat we doen en ook met die bedoeling is het idee jaren geleden ontstaan, misschien wel 25 jaar of langer geleden……..,
heel exact weet ik niet hoe het is begonnen.

Waarom gaan over het algemeen  mannen vaker naar een kroeg of café en de vrouwen of moeders helemaal niet of minder vaak? Daar moest maar eens verandering in komen, bedachten een aantal moeders toendertijd. Dus werd er een avond gekozen. Dat werd en is nog steeds de woensdagavond.

Het werd in de beginjaren vaker georganiseerd dan nu,  zelfs een tijdlang iedere maand vanaf 20.00 uur. Je kunt kiezen of je wilt beginnen met koffie of thee, of met een ander drankje natuurlijk. Maar je kan ook later nog gewoon aanschuiven. Opvallend is wel dat ongemerkt de aanvangstijd verschoven is. Nu druppelen we vanaf kwart voor negen of later binnen.

Langzamerhand ging de frequentie in de laatste 5 jaar naar beneden en ook het bezoekersaantal werd minder. Gelukkig ging dit in 2019 juist weer langzaamaan stijgen en mochten we weer een aantal nieuwe dames / inwoonsters verwelkomen.  We  hadden juist afgesproken om de avond met ingang van  januari 2020  vast te leggen  op de laatste woensdag van de oneven maand. Tja en zoals bekend kwam Covid 19 die hierbij roet in het eten gooide.

Maar  wanneer het allemaal weer mogelijk is gaan we zeker deze traditie voortzetten en hopen we dat we weer gezellige en ongedwongen stamtafel avonden kunnen hebben. Onder het genot van een drankje elkaar leren kennen, alledaagse dingen onder de loep nemen, dorpsperikelen bespreken maar  bovenal ontspannen  en plezier hebben samen.

Graag tot ziens.

mvanderscheer@online.nl